søndag den 11. november 2018

EFTERÅRSGLÆDER


Åh, jeg elsker denne tid på året. Elsker farvespillet. Elsker stemningen af blidt forfald. Elsker lyden af fuglestemmer og rødhalsens smukke sang. Og elsker at traske rundt i blade. Bare ærgerligt, at det varer så længe, før der kommer nye blade på træerne. For min skyld kunne vi sagtens springe vinteren over og smutte direkte til foråret.Jo kortere og køligere dagene bliver, jo mere aktiv bliver jeg i haven. Nok mest af nød, for det er simpelthen for koldt at sidde stille ret længe ad gangen ;-) Desuden er tæppet på bænken en smule vådt.


Men der er heldigvis rigeligt at rive i. I dag har jeg hevet skvalderkål op i rå mængder, flyttet selvsåede forglemmigej, hevet skvalderkål op i rå mængder, fjernet mumier fra frugttræerne, der er slemt angrebet af gul monilia, hevet skvalderkål op i rå mængder … og snuppet en lille rumpevåd hyggestund på bænken, inden jeg hev mere skvalderkål op. Så nu er jeg næsten halvvejs gennem staudebedet, hvor de smukke høstanemoner stadig lyser op.
1 kommentar:

  1. Jeg sad og brummede lidt over al den kærlighed til efteråret....lige til du sagde at vi skulle springe vinteren over! Så var jeg på igen og helt på linie. Det er dejligt at man kan gå i haven i november, vel vidende at det hele tiden kan blive stoppet af en ordentlig gang frost. Men lad os nyde det, mens det varer og jo længere november er mild og efterårsagtig, jo hurtigere er vi ovre de skumle mørke vintermåneder. Hyg dig derude.

    SvarSlet