søndag den 27. november 2016

Dalbys jul og min Jul

Jeg har lige siddet og set Claus Dalbys Jul. Åh, det er jo så smukt og så flot og så helt overdådigt alt sammen. Jeg kan slet, slet ikke være med.

Men det gør ikke spor. Glæden ved at skabe er nemlig den allerstørste, og jeg nød virkelig at skabe en lille og ganske enkelt dekoration derude i haven i dag.

Som barn og helt ung elskede jeg at lave juledekorationer. Dengang tog jeg gerne i skoven for at samle mos, grankogler og småkviste, som jeg fandt i græsset langs skovstierne – og når jeg kom hjem, blev det hele undersøgt grundigt af min skønne kat Taschja, som gerne nåede at splitte halvdelen af koglerne til atomer.

Nu om stunder kan jeg bare gå ud i haven og samle materialer til små og store dekorationer, og selvom Josefine er lige så trefarvet og nysgerrig som min første kat, så holder hun poterne pænt fra mine kreative udfoldelser.Nå ja, kreative og kreative ….. alt er som bekendt relativt, og i forhold til Dalbys pragtfulde kreationer må jeg jo helt klart strække våben. Det niveau kan jeg slet ikke matche.

En hurtig, nem og impulsiv juledekoration


Egentlig havde jeg slet ingen planer om at lave juledekorationer i dag. Jeg havde ikke købt noget som helst ind, så da lysten pludselig meldte sig, var det om at bruge de forhåndenværende søms princip.

I skabet havde jeg et par lilla lys. I havehuset fandt jeg en flad og firkantet underskål. Og så var det jo bare at samle en håndfuld mos i frugthaven, klippe et par hoveder af de halvvisne sankthansurt i staudebedet, snuppe en tot buskbom fra hækken og samle lidt blade fra den altid anvendelige guldnælde, der er så villig til at vokse på selv de tørreste og mest skyggefulde steder under havens store træer.

Sådan en lille dekoration er næppe langtidsholdbar, og det foresvæver mig også, at sankthansurt kan lugte lidt muggent. Men den kan fint bruges i et drivhus, på en altan eller som pynt på havebordet. Og så kostede den ikke spor :-)


3 kommentarer:

 1. 4 bloklys i et smukt keramikfad, efterfulgt af en Søstrene Greene lyskæde med batteri (indkøbt for den nette sum af 39,75), var alt hvad jeg havde fantasi til! Det gik så helt galt da jeg sendte et foto af "kreationen" til min søde juleflids-søster. Hun kvitterede med julestald dækket op til 60 mennesker som skulle tænde juletræ i deres lille by. Dekorationer og nisser i stald og på gårdsplads.... hvordan kan to søstre falde så forskelligt ud! Jeg slettede hende som ven på FB (Nej, jeg gjorde ej!!), tog min dyne og gik på sofaen med et glas rødvin og kiggede på min lyskæde. Lidt tøsesur har man vel lov at være... Nå, men nu venter jeg bare på at hun forbarmer sig over sin søster, der har skovle istedet for hænder, og måske hun bygger en lille kreation til mig! Alt modtages med kyshånd ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. Jeg blev lige lidt forvirret over at der nu er to blogs, med næsten samme navn. Hvof'fer nu det?? Syntes stadig titlen på den anden blog er genial, men bliver nødt til at læse med alle steder. ;o)

   Slet
  2. Og lige om lidt dukker der en 3. blog op om haveterapi ... bare for at gøre forvirringen total :-)
   Tanken er såmænd bare at holde fårene skilt fra bukkene ... øh, blomsterne skilt fra tankerne ;-) Her på Havetips-bloggen vil jeg holde mig til planter, haveplaner, tips, ideer og lidt inspirerende snak.
   På den småfilosofiske blog bliver det tanker og betragtninger som ikke nødvendigvis handler om haven, men mere om livet og verden.Og da haven jo er MIN verden, har jeg valgt at kalde bloggen for Inges Have :-)
   Den tredje blog kommer bare til at hedde Haveterapi ... og måske, måske, måske åbner jeg min have som terapihave til næste år. Den tanke leger jeg lidt med. Du må meget gerne krydse fingre xxxxx
   PS Griner stort af dig og din søster. Du må ikke sige det til hende, men jeg foretrækker klart din lyskæde <3

   Slet